מג'אדרה בקלי קלות, מתכון שבאמת יכול להתאים גם למי שלא מבשל הרבה ובא לו משהו בייתי זריז
חומרים:
- 1 כוס עדשים, כתומות , ירוקות, שחורות ואפשר גם כוס מעורבת של עדשים
- 1 כוס אורז פרסי
- 1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- ½ כפית כמון
אופן ההכנה:
- בסיר עם שמן קנולה לטגן כ2 דקות את העדשים
- להוסיף את כל התיבול וכוס מים, לבשל על אש קטנה כ 8 דקות
- להוסיף את האורז ו1.5 כוס מים מוספים לערבב
- להמשיך לבשל על אש קטנה 10 דקות נוספות עד שכל המים נספגים
- לבדוק שהעדשים משובלות מספיק ולתקן תיבול במידת הצורך ( בעיקר מלח)
- במידה והעדשים עדיין לא מספיק מבושלות, להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל
- במחבת נוספת לטגן את הבצל עד הזהבה ולהוסיף לאורד/ עדשים המבושלים