מגולגלות עם טחינה ואגוזים
עוד מתכון שאני סוחבת מהבית של אמא, מסתבר שלמארות שחשבתי שאין לי מה לקחת משם, בסוף לקחתי כמה מתכונים.
הבצק הוא ממש בצק שק"ם של פעם רק שהיום הוא עם חמאה במקום מרגרינה והוספתי גם סוכר.
חומרים:
- 2.5 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- ½ כוס סוכר
- 1 שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה
- 1 גביע שמנת חמוצה 9%
מילוי:
- טחינה גולמית
- סילאן
- אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- במעבד מזון לשם את כל חומרי הבצק עד למאסה אחידה
- ללוש על משטח מקומח ולהביא את הבצק למרקם אחיד
- לחלק ל3, לעטוף בניילון נצמד ולמרקק לחצי שעה
- לרדד כל עלה לעובי ½ ס"מ
- למרוח שיכבה נדיבה של טחינה גולמית וסילאן
- לפזר אגוזים ולסגור לגליל
- לאפות בתנור שחומם מראש כ 20 דקות
- לחתוך בעוד העוגיות חמות
- לפזר אבקת סוכר כשמתקרר