מגולגות עם טחינה ואגוזים

עוגיות מגולגלות וקלות להכנה

מגולגלות עם טחינה ואגוזים

עוד מתכון שאני סוחבת מהבית של אמא, מסתבר שלמארות שחשבתי שאין לי מה לקחת משם, בסוף לקחתי כמה מתכונים.
הבצק הוא ממש בצק שק"ם של פעם רק שהיום הוא עם חמאה  במקום מרגרינה והוספתי גם סוכר.
חומרים:
  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה  9%

מילוי:

  • טחינה גולמית
  • סילאן
  • אגוזי מלך
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון לשם את כל חומרי הבצק עד למאסה אחידה
  2. ללוש על משטח מקומח ולהביא את הבצק למרקם אחיד
  3. לחלק ל3, לעטוף בניילון נצמד ולמרקק לחצי שעה
  4. לרדד כל עלה לעובי ½ ס"מ
  5. למרוח שיכבה נדיבה של טחינה גולמית וסילאן
  6. לפזר אגוזים ולסגור לגליל
  7. לאפות בתנור שחומם מראש כ 20 דקות
  8. לחתוך בעוד העוגיות חמות
  9. לפזר אבקת סוכר כשמתקרר
איך משדרגים מבסיס לעסיסי:
להמיר חלק מהקמח בקמח שקדים ולמלא בממרח תמרים או שוקולד

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן